Ismét megrendezik a Fülesbagoly zenei tehetségkutató versenyt
Dátum: 2019. január 16., szerda, 15:38

Második alkalommal rendezik meg a Fülesbagoly Tehetségkutató országos könnyűzenei versenyt Martonvásáron. A díjak között fesztiválokon és népszerű zenekarokkal közös fellépés és sajtómegjelenés is szerepel.

Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, de a nyertesek és a helyezettek további nyereményeket kapnak. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal.

Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, dzsessz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, szving, country vagy egyéb. A produkciókat szakmai zsűri véleményezi és díjazza, tagja Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

A győztes felléphet az idei Fezenen, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, ötmillió forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj hárommillió forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében. Az első helyezett zenei menedzsment képzést kap Szepesi Mátyástól (Brains, Magashegyi Underground, Random Trip, Konyha), valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak felléphetnek az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál előtt, és koncertezhetnek a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás is, szintén értékes nyereményekkel.

A jelentkezési határidő március 12. éjfél. A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. További információ: fulesbagoly.blog.hu.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„Ha találkozol a sikerrel és a kudarccal, akkor előbb-utóbb rájössz, hogy a kettő majdnem ugyanaz."
Joseph Rudyard Kipling
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ