Bogányi Gergely ad koncertet a Zeneakadémián
Dátum: 2019. január 22., kedd, 14:11

Bogányi Gergely a saját maga által fejlesztett zongorán ad szólóestet az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban szerdán a budapesti Zeneakadémián.

A szólóesten Schubert f-moll impromptu és az A-dúr szonáta, valamint Schumann Karnevál című műve hangzik el - közölték a szevezők az MTI-vel.

Bogányi Gergely 1974-ben született Vácott, négyévesen kezdett zongorázni, majd 10 évesen nyert felvételt a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába, de tanulmányokat folytatott a Helsinki Sibelius Akadémián, majd a bloomingtoni Indiana Universityn is Baranyay László, Esztó Zsuzsa, Matti Raekallio és Sebők György tanítványaként. Legjelentősebb versenygyőzelme az 1996-os Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen elért első helyezés volt. Repertoárjából kiemelkedik Chopin, akinek összes szólózongorára írott művét két nap alatt eljátszotta a Müpában, de Liszt és Mozart műveinek előadása is jelentős súllyal szerepel életművében. Érdemei elismeréseként 2008-ban Junior Prima Díjban, 2011-ben Prima Díjban részesült.

A 2019-es év további hangversenyein is világsztárok sora lesz A Zongora-sorozat vendége, szólóestet ad többek között Jevgenyij Kiszin, Grigorij Szokolov, Arkagyij Volodosz, Vladimir Ashkenazy és Nyikolaj Luganszkij is. Már megvásárolhatók a 2020-as év zongorabérletei is, 12 kiváló zongoraművész közreműködésével.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ