Szamosi Szabolcs és a Nemzeti Filharmonikusok közös koncertet adnak a Zeneakadémián
Dátum: 2019. január 24., csütörtök, 11:27

A francia zene varázslatos birodalmába kalauzolja a közönségét Szamosi Szabolcs orgonaművész a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közös koncertjén január 30-án a Zeneakadémián. A műsoron Debussy, Poulenc és Saint-Saëns művei csendülnek fel.

Az esten Debussy Egy faun délutánja, Poulenc g-moll orgonaversenye és Saint-Saëns 3. (c-moll) szimfóniája hangzik el Szamosi Szabolcs orgonaművész és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar előadásában, Hamar Zsolt vezényletével - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. A hangversenyen a közönség a Zeneakadémia felújított orgonájának hangját is élvezheti.

Szamosi Szabolcs orgonaművész a koncert előkészületeiről szólva elmondta: jelenleg a felújított Voit-orgonán a Poulenc-hangverseny beállítási munkáit végzi.

Elmondása szerint a koncert úgy épül fel, hogy míg Claude Debussy darabjában a zenekar egyedül játszik, addig Poulenc orgonaversenyénél a zenekar hangzásába beleolvadnak az orgona színei, ezt követően teljesedik ki a Saint-Saëns-mű, amelyben a nagy, 80 fős szimfonikus zenekarhoz társul az ugyanilyen hangzásra képes, 1907-ben épült hangversenytermi orgona. "Ez gyakorlatilag olyan lesz, mintha két zenekar ülne a színpadon" - magyarázta az orgonaművész.

A hangversenyt a Bartók Rádió élőben közvetíti.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ ...nem mindenki oroszlán, aki az akar lenni."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ