Rétvári: 391 millió forintos beruházás-előkészítő támogatást kap három zeneművészeti iskola
Dátum: 2019. január 28., hétfő, 14:32

A kormány úgy döntött, hogy három kórusiskolát, a váci Karolina Katolikus Általános Iskolát, a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát és a szintén fővárosi Szent István Király Zeneiskolát 391 millió forintos beruházás-előkészítő támogatásban részesíti - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a Karolina iskolában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: Magyarországon kevés a kórusiskola, ezért a kormány fontosnak tartja a támogatásukat, hogy "méltóan képviselhessék a kodályi hagyományokat".

Amint az intézmények bővítési, fejlesztési beruházásának előkészítésével végeztek az iskolák, a kivitelezéshez pályázhatnak kormányzati támogatásra - tette hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence kitért arra: kérték az iskolákat, olyan fejlesztéseket tervezzenek, amelyek lehetővé teszik, hogy az intézmények kórusközpontokként is működjenek, és továbbképzéseikkel segítsék más iskolák kórusait, kórusvezetőit.

Fontosnak nevezte, hogy a támogatott iskolák között van vidéki és budapesti, valamint állami és egyházi is.

Beer Miklós váci megyés püspök elmondta: a Karolina Katolikus Általános Iskola több mint 100 éves, és ezzel a fejlesztéssel új fejezet kezdődik az intézmény történetében.

Sisa Sándorné, az iskola igazgatója megemlítette, hogy oktatási intézményük 1905-ben épült és 1906-ban kezdődött első osztályában az oktatás. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztésekkel a klasszikus zenét méltó körülmények között oktathatják majd.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ