Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közleménye
Dátum: 2019. január 31., csütörtök, 11:58

Holliger 80 címmel szervez mesterkurzust, nagyzenekari koncertet és közönségtalálkozót az Eötvös Péter Alapítvány.

Heinz Holliger svájci zeneszerző, operaszerző, a kortárs zenei élet doyenje, aki már nem első alkalommal jár Magyarországon, legutóbb Fischer Iván és Budapesti Fesztiválzenekar meghívására koncertezett Budapesten és tartott mesterkurzust, valamint a Kamara.hu Fesztiválon lépett fel a Zeneakadémián. Ezúttal Eötvös Péter személyes meghívására érkezik Budapestre és tart mesterkurzust, valamint közreműködik a mustMEET Composers közönségtalálkozón, ahol kamaradarabjai szólalnak meg neves szólisták előadásában: Horia Dumitrache, Lakatos György, Mali Emese, Jőrös Andrea.

A Friedrich Hölderlin által inspirált Turm-Musik című darabja magyarországi bemutatóként hangzik el az Óbudai Danubia Zenekar előadásában (fuvola szólista: Ittzés Gergely): a cím a költő életének utolsó időszakára utal, amikor egy magányos tübingeni toronyszobában töltötte napjait. Nem véletlen, hogy a fuvola szólója köré épül a mű, hiszen Hölderlin kiváló zenész is volt.

A záró koncert egyúttal az Eötvös Péter Alapítvány Mentorprogramjának 2019-es új résztvevőit is bemutatja, fiatal karmestereket és zeneszerzőket, akik egész évben együtt dolgoznak majd a BMC-ben.

Az eseményt az érdeklődők live streamingen keresztül is követhetik az alapítvány youtube-csatornáján.

A program támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Music Center, Pro Helvetia Foundation, Art Mentor Foundation Lucerne

Kiadó: Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ A paradicsomban kellemesebb a klíma, a pokolban viszont jobb a társaság."
Tristan Bernard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ