Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közleménye
Dátum: 2019. január 31., csütörtök, 11:58

Holliger 80 címmel szervez mesterkurzust, nagyzenekari koncertet és közönségtalálkozót az Eötvös Péter Alapítvány.

Heinz Holliger svájci zeneszerző, operaszerző, a kortárs zenei élet doyenje, aki már nem első alkalommal jár Magyarországon, legutóbb Fischer Iván és Budapesti Fesztiválzenekar meghívására koncertezett Budapesten és tartott mesterkurzust, valamint a Kamara.hu Fesztiválon lépett fel a Zeneakadémián. Ezúttal Eötvös Péter személyes meghívására érkezik Budapestre és tart mesterkurzust, valamint közreműködik a mustMEET Composers közönségtalálkozón, ahol kamaradarabjai szólalnak meg neves szólisták előadásában: Horia Dumitrache, Lakatos György, Mali Emese, Jőrös Andrea.

A Friedrich Hölderlin által inspirált Turm-Musik című darabja magyarországi bemutatóként hangzik el az Óbudai Danubia Zenekar előadásában (fuvola szólista: Ittzés Gergely): a cím a költő életének utolsó időszakára utal, amikor egy magányos tübingeni toronyszobában töltötte napjait. Nem véletlen, hogy a fuvola szólója köré épül a mű, hiszen Hölderlin kiváló zenész is volt.

A záró koncert egyúttal az Eötvös Péter Alapítvány Mentorprogramjának 2019-es új résztvevőit is bemutatja, fiatal karmestereket és zeneszerzőket, akik egész évben együtt dolgoznak majd a BMC-ben.

Az eseményt az érdeklődők live streamingen keresztül is követhetik az alapítvány youtube-csatornáján.

A program támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Music Center, Pro Helvetia Foundation, Art Mentor Foundation Lucerne

Kiadó: Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben.
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ