A Nemzeti Filharmonikusok Szakcsi Lakatos Bélával adnak koncertet
Dátum: 2019. február 18., hétfő, 12:11

A Nemzeti Filharmonikusok előadásában elhangzó kortárs magyar kamaraművekre Szakcsi Lakatos Béla improvizál február 18-án a budapesti Várkert Bazárban Hamar Zsolt vezényletével.

A koncerten négy fiatal zeneszerző, Horváth Balázs, Solti Árpád, Gryllus Samu és Varga Judit egy-egy műve hangzik el a Nemzeti Filharmonikusok kortárs + jazz sorozatában.

Horváth Balázs MAGNETS IVa (round and round) és Solti Árpád Kindergarten Liedchen című műve mellett elhangzik Gryllus Samu pöttöm in E című darabjának ősbemutatója, valamint Varga Judittól a Broken Beauty, amelynek ősbemutatója 2018. október végén volt Londonban - közölte az együttes az MTI-vel.

A koncerten adják át a Gramofon-díjakat. A Gramofon - Klasszikus és Jazz című zenei folyóirat kritikai szekciójában legjobbnak értékelt hanglemezeket tizennyolcadik alkalommal díjazzák.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Az egyetlen dolog, amit az emberi természetről biztosan tudunk, az, hogy változik."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ