Koncertsorozattal ünnepli 30 éves fennállását a Magyar Jazz Szövetség
Dátum: 2019. április 3., szerda, 11:43

Koncertsorozattal ünnepli 30 éves fennállását a Magyar Jazz Szövetség április 3. és 6. között a Budapest Jazz Clubban és az Erzsébetligeti Színházban.

Kollmann Gábor, a Budapest Jazz Orchestra igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában arról beszélt, hogy a Magyar Jazz Szövetség fő feladata a műfaj népszerűsítése, fejlesztése. Helyzetértékelése szerint Magyarországon az elmúlt években dinamikusan fejlődik a műfaj, a fiatalok energiájára támaszkodva nagy vitalitással tért vissza a színpadokra. A dzsessz elfogadottsága jelentősen nőtt, országszerte egyre több a koncert, sok a világszinten is elismert magyar zenész - fűzte hozzá.

Elmondta, hogy a rendezvénysorozat keretében csütörtökön az országban működő zeneművészeti intézmények zenekarainak koncertjeire várják a hallgatóságot a Budapest Jazz Clubban (BJC). Ezt követően pénteken és szombaton a magyar dzsessz meghatározó személyiségei adnak koncertet, köztük Oláh Dezső triójával lép fel, valamint koncertet ad Révész Richárd, a latin dzsessz jeles képviselője is. Szombaton este a Budapest Jazz Orchestra koncertjével zárul a program a BJC-ben.

Vasárnap az Erzsébetligeti Színházban big band napot rendeznek, ahol a szakmai előadások mellett amatőr és félprofi együttesek is fellépnek. A rendezvényt a házigazda Budapest Jazz Orchestra gálakoncertje zárja Polyák Lillával és Gájer Bálinttal - ismertette a programokat Kollmann Gábor.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Semmi más nem vagy, mint az életed."
Sartre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ