Társulati ülésen köszöntötték a MÁV Szimfonikusok Fodor András nagybőgőst
Dátum: 2019. április 16., kedd, 15:04

Társulati ülésen köszöntötte a MÁV Szimfonikus Zenekar hétfőn Fodor András nagybőgőművészt, aki 60 éve lépett be a Magyar Államvasutak állományába és jelenleg is aktív tagja a zenekar életének.

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár köszönetet mondott Fodor Andrásnak azért, hogy évtizedeken át szolgálja egy közösséget. Hozzátette: köszönnivalója van a társadalomnak is az ilyen emberek felé, hogy éltetik és összetartják a kollektívát.

Fodor András 60 esztendeje, 1959. április 15-én lépett be a Magyar Államvasutak állományába, a zenekarban a nagybőgő szólam tagja lett, majd szólamvezető. Nemcsak szólamának, hanem a zenekarnak is vezéregyénisége volt, több grémiumban tisztségviselő volt.

Visszavonulva az aktív zenekari játéktól, néhány éven keresztül hangversenyrendezőként tevékenykedett, majd kottatáros lett. Hetven éven felüliként megtanulta kezelni a legbonyolultabb kottaíró szoftvereket, könyvkötészeti eljárásokat, hogy új munkakörét a lehető legmagasabb színvonalon tudja ellátni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ ...az emberiségnek sosem támadt olyan fontos gondolata, amelyet kőbe ne írt volna."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ