Társulati ülésen köszöntötték a MÁV Szimfonikusok Fodor András nagybőgőst
Dátum: 2019. április 16., kedd, 15:04

Társulati ülésen köszöntötte a MÁV Szimfonikus Zenekar hétfőn Fodor András nagybőgőművészt, aki 60 éve lépett be a Magyar Államvasutak állományába és jelenleg is aktív tagja a zenekar életének.

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár köszönetet mondott Fodor Andrásnak azért, hogy évtizedeken át szolgálja egy közösséget. Hozzátette: köszönnivalója van a társadalomnak is az ilyen emberek felé, hogy éltetik és összetartják a kollektívát.

Fodor András 60 esztendeje, 1959. április 15-én lépett be a Magyar Államvasutak állományába, a zenekarban a nagybőgő szólam tagja lett, majd szólamvezető. Nemcsak szólamának, hanem a zenekarnak is vezéregyénisége volt, több grémiumban tisztségviselő volt.

Visszavonulva az aktív zenekari játéktól, néhány éven keresztül hangversenyrendezőként tevékenykedett, majd kottatáros lett. Hetven éven felüliként megtanulta kezelni a legbonyolultabb kottaíró szoftvereket, könyvkötészeti eljárásokat, hogy új munkakörét a lehető legmagasabb színvonalon tudja ellátni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ ...amilyen gyakran csak lehetséges, a fiatal lányokkal tartok, akik keveset beszélnek a művészetről, de annál csinosabbak."
Felix Mendelssohn
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ