A Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitotta a csiangszui zenei fesztivál programját
Dátum: 2019. április 18., csütörtök, 8:18

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitotta a Csiangszui Nemzetközi Zenei Fesztivál programját a kínai Nankingban Balázs János zongoraművész közreműködésével, Hamar Zsolt vezényletével.

Az együttes hétfőn és kedden adott hangversenyt a 2017-ben átadott mintegy 1500 férőhelyes Csiangszui Előadóművészeti Központ hangversenytermében. A hétfői koncerten Kodály Galántai táncok és Bartók III. zongoraversenye, majd Csajkovszkij VI. szimfóniája hangzott el. A hangversenyen jelen volt a sanghaji magyar főkonzul és a kulturális attasé. A zenekar második koncertjén Beethoven három műve szólalt meg - közölte a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Müpa szerdán az MTI-vel.

Hamar Zsolt zeneigazgató a műsor kiválasztásánál fontosnak tartotta, hogy a kínai közönség körében jól ismert és kedvelt Csajkovszkij-művek és Beethoven-szimfóniák mellett bemutassák a két kiemelkedő magyar szerző egy-egy alkotását is.

A fesztiválnyitó előadás a Csiangszui Előadóművészeti Központ és a Müpa együttműködésében valósult meg. A Müpa 2019/20-as évadának együttesét, a Nemzeti Filharmonikus Zenekart a hazai közönség legközelebb április 24-én a Müpában hallhatja Verdi Reqiuemjével Kobajasi Kenicsiró vezényletével, Sümegi Eszter, Ulbrich Andrea, Brickner Szabolcs, Cser Krisztián énekművészek, valamint a Nemzeti Énekkar (karigazgató Somos Csaba) közreműködésével.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ