Hat bérlettel és három fesztivállal készül az új évadban a Concerto Budapest
Dátum: 2019. május 2., csütörtök, 14:22

Hat bérlettel, a világ kiemelkedő szólistáival és három fesztivállal várja közönségét a Keller András vezette Concerto Budapest szimfonikus zenekar a 2019/2020-as évadban.

A már emblematikusnak tekinthető bérletek - a Géniuszok, a Volumenek, a Favoritok, a Csillagok, a Magyar Kincsek és a Manó - idén is megválthatók lesznek - közölte a zenekar az MTI-vel.

A Budapest Music Centerben (BMC) évente megrendezett Hallgatás Napja elnevezésű egész napos kortárszenei maraton, valamint a Zeneakadémián zajló Mozart-nap mellett új fesztivállal is készül a zenekar, ugyanis 2020 áprilisában Fischer Annie tiszteletére rendezik meg a négy napos Beethoven Napokat a Müpa, a BMC és a Zeneakadémia termeiben.

Az új évadban régi ismerősként tér vissza Gidon Kremer hegedűművész és karmester a Kremerata Balticával, valamint Antje Weithaas hegedűművész, a Grammy-díjas Mihail Pletnyov első alkalommal fogja a zongora mellől dirigálni a zenekart, Szergej Krilov pedig Keller András vezényletével Sosztakovics I. hegedűversenyének szólóját adja elő.

Savitri Grier Weiner Leó II. hegedűversenyét mutatja be Vásáry Tamás vezényletével a Pesti Vigadóban, a holland hegedűs Gwendolyn Masint szintén a Magyar Kincsek sorozat szólistájaként üdvözölheti a közönség majd a színpadon. Charlotte Saluste-Bridoux ezúttal Rácz Zoltán vezénylete alatt játssza majd Bernstein Szerenádjának szólóját.

Budapestre érkezik a zenekar vendégeként Anna Vinnitszkaja és Anna Shelest, valamint az izraeli születésű Matan Porat, Khatia Buniatishvili grúz zongoraművész két koncerten is közreműködik.

Az évad fellépői között szerepel mások mellett Fejérvári Zoltán zongoraművész, Fenyő László csellóművész, Homoki Gábor brácsaművész és Várjon Dénes zongoraművész. Keller András mellett az együttest vezényli majd Vásáry Tamás, Héja Domokos, Vashegyi György, Dubóczky Gergely és Rácz Zoltán, aki a Ligeti Ensemble művészeti vezetőjeként és állandó karmestereként is fellép.

A svájci komponista-oboista-karmester Heinz Holliger dupla koncerten dirigálja majd a zenekart, az észt-amerikai karmester Neeme Järvi pedig orosz műsorral érkezik.

A klasszikus zene mellett a népzene hazai nagyságait is beemeli a zenekar az új évad műsorába, márciusban a Muzsikás Együttes és Petrás Mária, áprilisban pedig Sárközi Lajos és zenekara csatlakozik a Concertóhoz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ