Virtuózok - Jubileumi hangverseny a legtehetségesebb fellépőkkel
Dátum: 2019. május 16., csütörtök, 19:49

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.

Fontos megmutatni, mit tudunk, de mégis csak közösségként tudjuk a legnagyobbat alkotni - szólt a műsor ars poeticájáról a decemberi koncert hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Virtuózok alapítója.

Peller Mariann emlékeztetett arra is, hogy a Virtuózok idei, ötödik évadában nem szólózenészek, hanem kamaraformációk vetélkednek a Duna Televízióba és a Duna World csatornán péntek esténként.

Batta András zenetörténész, a Virtuózok zsűritagja hozzátette: az idei évad győztes karamaformációja is fellépési lehetőséget kap majd a decemberi gálaesten. Mint kiemelte, az ünnepi koncerten mutatják be azt az utat, amelyet a műsor az elmúlt öt évben megtett.

Miklósa Erika operaénekes, a zsűri másik tagja annak a fontosságát hangsúlyozta, hogy a fiatal zenészek egy ilyen közösséghez tartozhassanak.

Lugosi Dániel Ali klarinétművész egykori résztvevőként elmondta, hogy a tehetségkutató indulóiból valódi "család", szorosan összetartó közösség vált. Szüts Apor zongoraművész hozzátette: a Virtuózok indulói nem riválisként tekintenek egymásnak, ez tette lehetővé a Virtuózok Kamarazenekar létrehozását is.

Batta András elmondta, hogy a gálaesten fellép Miklósa Erika, valamint Andrea Griminelli Grammy-díjas fuvolaművész és a nyíregyházi Cantemus gyermekkórus is.

A fellépőket a Szüts Apor művészeti vezetésével februárban megalakult Virtuózok Kamarazenekar kíséri, a tehetségkutató eddigi nyertesei közül pedig színpadra lép mások mellett Boros Misi zongoraművész, Gertler Teo hegedűművész, Ninh Duc Hoang Long operaénekes és Lugosi Dániel Ali is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ ...a békét leginkább az szolgálja, ha az utolsó szó az asszonyé."
Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ