Több mint száz előadásra készül a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2019. május 24., péntek, 6:27

Több mint száz előadásra készül a 2019/2020-as évadban is a Savaria Szimfonikus Zenekar - közölte szerdán sajtótájékoztatón Madaras Gergely, a zenekar vezető karmestere.

Mindkét meghirdetett bérletsorozatukban - a Szimfónia bérletben és a Harmónia sorozatban - 10-10 bemutatót terveztek, amelyek közül többet mindkét bérlet tulajdonosai megtekinthetnek majd - mondta.

Madaras Gergely felsorolása szerint a tervezett programban Schubert-, Liszt-, Mendelssohn-, Csajkovszkij-, Dohnányi-, Bernstein- és Gershwin-művek vagy azok részletei szerepelnek, de nem maradhatott ki a sorból Mozart, Haydn, Beethoven és Bartók sem.

Elmondta, hogy március 27-én a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházban a Magyar Állami Operaház művészeivel közösen mutatják majd be Giuseppe Verdi Rigoletto című operáját.

A következő évadban is dolgoznak majd a zenekarral vendégkarmesterek, köztük Kovács János, Káli Gábor, Vajda Gergely és Hamar Zsolt, de vezényli az együttest például Leonard Sini, Andelko Igrec, Thomas Kornél és Madaras Gergely is.

Vendégművészeket is hívtak a jövő évad egy-egy produkciójához, köztük van például Szabadfi Vilmos és Kruppa Bálint, Giovanni Guzzo hegedűművész, Kiss Márton zongoraművész, valamint Varga Gábor klarinétművész is.

Madaras Gergely a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő évad végén távozik az együttestől, amelynek hatodik éve vezető karnagya. Hangsúlyozta: nagyra értékeli a szombathelyi zenekarral végzett közös munkát és nem akar véglegesen szakítani az együttessel. Mint elmondta, döntésének hátterében nem áll semmiféle feszültség, éppen azért jelentette be elhatározását most, mert még egy teljes évad van hátra.

Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar Igazgatója arról szólt, hogy az idei évad is jelentős sikereket hozott, több mint 112 bérletes és bérleten kívüli koncertet tartott a jelenleg 91 tagú zenekar, amely Magyarország hat kiemelt, nemzeti besorolással bíró szimfonikus zenekarának egyike.

Kiemelte, hogy az idei évadban összesen több 33 ezer néző látta koncertjeiket, felléptek nemcsak Szombathelyen, hanem az ország több városában, rendszeresen koncerteznek Ausztriában és eljutottak Olaszországba is.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere elismerően szólt mind a zenekar, mind pedig a karmester munkájáról és köszönetét fejezte ki az együttes minden tagjának.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ