Sokszínű zenei kínálat az Egerszeg Fesztiválon
Dátum: 2019. május 29., szerda, 9:53

A város kulturális örökségét, hagyományait, természeti és teremtett értékeit mutatják be a június 27. és 10. között megrendezendő Egerszeg Fesztiválon.

A rendezvénysorozatra sokszínű zenei kínálattal és látványos programokkal készül a város - jelezte Balaicz Zoltán polgármester a keddi sajtótájékoztatón.

A fesztivál június 7-én a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület bemutatóival kezdődik el a városháza előtti téren. A Széchenyi téren kiépített nagyszínpadon pénteken a Köztársaság Bandája és a Góbé Zenekar játszik, az est vendége lesz a Csík zenekar is. Szombaton helyi együttesek - köztük az Albatrosz Tánccsoport és a Gála Társastáncklub - lépnek színpadra, vasárnap pedig Boban Markovic Orchestar ad koncertet - sorolta Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

A Dísz téri fesztiválsátorban pénteken Berkes Dániel és tanítványai várják a látogatókat, szombaton itt koncertek hallhatók.

A Zobori Élményszínpadon tematikus programokat szerveznek. Június 7-én orgonakoncert hangzik el, majd a Zala Szimfonikus Zenekar játszik klasszikus zenét, szombaton a folklór kerül a középpontba: a Kikerics Táncegyüttes, a Kökényes Néptáncegyüttes és a Zala Táncegyüttes közös produkcióval lép színpadra.

Pünkösdvasárnap gyermeknapi programokkal - gyermekzenekarok műsorával, bábelőadással - várják a legkisebbeket, akik Mukla cica legújabb kalandjait is figyelemmel kísérhetik - ismertette Tompa Gábor.

A nagysátorban gasztronómiai versenyt rendeznek: több mint húsz csapat készíti majd el a tájegység egyik legnépszerűbb ételét, a krumpliprószát.

Pünkösdhétfőn utcabállal folytatódik a programsorozat: a nagyszínpadon a Szép nyári nap című Neoton-musical dalai csendülnek fel, míg a Zobori színpad vendégei a helyi tehetségkutató, a Zegasztár fellépői lesznek.

A négynapos fesztivál ideje alatt a városháza előtti téren helyi termelői piac nyílik. A város fő utcáját (a Kossuth utcát) lezárják a forgalom elő a kézműves kirakodóvásár számára. A zsinagóga előtti téren játékparkot építenek ki, kéklámpás és közlekedésbiztonsági bemutatókat tartanak.

Június 7. és 10. között karszalaggal igénybe vehető fesztiváljárat közlekedik majd a városban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ