A Szent Efrém Férfikar három városban ad ortodox pünkösdi koncertet
Dátum: 2019. június 10., hétfő, 9:02

Három városban tart ortodox pünkösdi koncertet a Szent Efrém Férfikar: a Tihanyi Apátságban, Budapesten és Miskolcon Konstantia Gourzi műve hangzik el.

Különleges koncerttel zárja a Szent Efrém Férfikar az idei Orientale lumen sorozatot, amelynek nyolcéves történetében először fordul elő, hogy a hangverseny programját egyetlen mű alkotja - közölte az együttes az MTI-vel.

Az ortodox pünkösd ünnepén, június 14-én a Tihanyi Apátságban, június 15-én a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban Budapesten, június 16-án pedig a miskolci Belvárosi evangélikus templomban Konstantia Gourzi Münchenben élő kortárs görög zeneszerző és karmester Paharión - a Vörös Angyal a Las Huelgas kertjében című művét adja elő a Szent Efrém Férfikar. Az előadásban görög és moldáv vendégszólistákkal áll színpadra a férfikar a zeneszerző vezényletével.

A mű a keleti és nyugati liturgikus hagyomány, valamint a 21. századi kortárs zene hangzásának tradicionális és modern hangszerekkel előadott kombinációja. Tizenöt, a mediterrán kultúrák közti dialógusból áll, amelyeket a gregorián, a középkori polifónia és a bizánci ének a hegedűvel, a klarinéttal, a lírával és a perzsa nádfuvolával, a neyjel folytat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ