Hétvégén kezdődnek a Régi Zenei Napok Vácon
Dátum: 2019. június 28., péntek, 10:02

Szombaton kezdődik Vácon a Régi Zenei Napok programsorozata, amelyre július 6-ig várják a közönséget.

Mint Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös vendégeként elmondta, a barokk fesztivál nyitókoncertjén J. Fischer és D. Buxtehude művei csendülnek fel a váci Fehérek templomában.

A programok között említette a vasárnapi barokk táncot, amelybe a látogatók is bekapcsolódhatnak Vác főterén, de irodalmi "szurka-piszkát" is tartanak a városban.

A rendezvény zárókoncertjén a váci székesegyházban Vivaldi és Bach művei lesznek hallhatóak a Capella Savaria és a Purcell Kórus előadásában, Bernhard Forck hegedűművész közreműködésével.

A Régi Zenei Napok Magyarország legrégebbi és egyetlen olyan historikus zenei fesztiválja, amelyen a koncertekkel párhuzamosan magas színvonalú mesterkurzusokat is rendeznek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Egy kiadó felkért, hogy írjak könyvet a festészeti eljárásokról. Megírtam. Mialatt dolgoztam rajta, megtanultam festeni."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ