Először rendezik meg a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált és Mesterkurzust
Dátum: 2019. július 1., hétfő, 10:38

Első alkalommal rendezik meg a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált és Mesterkurzust augusztus 30. és szeptember 3. között Budapesten.

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő - Magyország legfiatalabb koncertmestere - által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amelynek a Festetics és Benczúr Palota, valamint a Régi Zeneakadémia kamaraterme ad otthont - közölték a szervezők az MTI-vel.

A koncerteken fellép mások mellett a Central European String Quartet, Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgij Csaidze zongoraművész Oroszországból, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is.

A közönség innovatív programokon keresztül ismerkedhet meg nemcsak a gazdag duó, trió és kvartett repertoárral, hanem szextett és szeptett mesterművekkel is.

A fesztivál mesterkurzusa nyitott bármilyen nemzetiségű zenész számára korhatár nélkül, akiknek lehetőségük nyílik arra, hogy egyéni órákon tanulmányozzák a szóló és kamarazenei repertoárt a fesztivál művészeivel, valamint részt vehetnek a fesztivál versenyén, amelynek díja egy szóló fellépés a Central European Strings kíséretében a zárókoncerten a mesterkurzus tanárai mellett. A mesterkurzusokra korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni, a jelentkezéseket augusztus 1-jéig várják, a szükséges információk a https://nmicmf.com/master-classesitt oldalon találhatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ A kritikus az a kesztyű, aki kéznek hiszi magát, és ha csak teheti, ökölbe szorul."
Kornis Mihály
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ