Öt nagykoncertet is ad Japánban a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar
Dátum: 2019. július 1., hétfő, 10:45

Öt nagykoncertet és több kisebb műsort is ad Japánban Szabó Soma karnagy vezetésével a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar - közölte a kórus vasárnap az MTI-vel.

Mint írták, a Cantemus kóruscsalád együttesei - Cantemus Gyermekkar, Pro Musica Leánykar és a Banchieri Énekegyüttes - huszonöt éve minden évben fellépnek Japánban, de a vegyeskar először látogat a szigetországba július 3-18 között.

A vegyeskar öt nagykoncertet ad Japánban: július 5-én a Tokyo Chatedralban, 8-án a Tokai városi Art Theaterben, 10-én a Kyoto Alty Hallban, 12-én az osakai Izumi Hallban és július 16-án a tokiói Ovada Szakura Hallban állnak színpadra. Emellett rövidebb fellépéseik is lesznek például japán kórusok vendégeként a Kavaszaki kórusfesztiválon és az oszakai Szoai Zeneakadémián.

Repertoárjukban a reneszánsz és barokk kor szerzői, Tallis, Josquin, Gesualdo, Lotti, Gabrieli és Bach; a romantika időszaka - Rachmaninov, Brahms és Pearsall -; kortárs külföldi és magyar művészek - Busto, Whitacre, Kocsár Miklós, Orbán György és Gyöngyösi Levente -, valamint a magyar kórusmuzsika klasszikusainak - Kodály Zoltán, Járdányi Pál és Bárdos Lajos - darabjai is helyet kaptak. Emellett több kortárs japán szerző műve is szerepel a műsorukban, a koncertek végén pedig könnyűzenei feldolgozásokat - Mancini, Billy Joel, ABBA - is hallhat a közönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Akkor tudod, hogy jól dolgoztál, ha élvezted."
Pearl Buck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ