Nemzetközi kamarazenei fesztivál lesz Budapesten
Dátum: 2019. július 9., kedd, 14:25

A kamarazenére fókuszál a Miranda Liu hegedűművésznő által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus, amit első alkalommal rendeznek meg augusztus 30. és szeptember 3. között Budapesten három helyszínen.

A koncerteknek a Festetics és Benczúr Palota, valamint a Régi Zeneakadémia kamaraterme ad otthont.

Miranda Liu, hegedűművésznő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában elmondta: a fesztivál célja az, hogy a kamarazenét, a "barátok zenéjét", eredeti formájában mutassák be úgy, ahogy a zeneszerzők annak idején eltervezték: meghitt környezetben előadva.

A fesztiválon Budapest legsikeresebb kamarazenészei mellett fellép Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgij Csaidze zongoraművész Oroszországból - tette hozzá Miranda Liu.

A műsorban elhangzott, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel Miranda Liu visszahívást kapott Krakkóba a Lengyel Zenei Fesztiválra, ahol ezúttal a Krakkói Filharmonikus Zenekar szólistájaként lép fel július 14-én.

Soós Máté hegedűművész, a Central European String Quartet tagjának közlése szerint a fesztivált augusztus 30-án, a Central European String Quartet koncertje nyitja meg, a műsor első felében Debussy és Bartók műveit hallhatja majd a közönség a Festetics Palota Tükörtermében.

A fesztiválon fellép mások mellett Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ