Augusztus 2-án és 3-án rendezik meg a Budavári Palotakoncerteket
Dátum: 2019. július 29., hétfő, 17:28

Pénteken és szombaton rendezik meg a Budavári Palotakoncerteket az Oroszlános udvarban; az Elemi szenvedélyek című gálaműsorban az operettirodalom legnagyobb slágerei hangzanak el.

Peller Károly színművész az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, hogy az idén hetedik alkalommal valósul meg a rendezvény, amely a magyar operett ünnepe.

Számos operettszerzőt felvonultatnak, azonban az idén nem szerzőközpontú a műsorszerkesztés, a dalokat a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld és a levegő köré szervezték - tette hozzá.

A produkcióban Bordás Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Laki Péter, Peller Károly, Vadász Zsolt, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató nyerteseként is megismert Ninh Duc Hoang Long és a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny fiatal tehetségei, Faragó Alexandra és Dénes Viktor is fellép.

A műsorban közreműködik a Fitos Dezső Társulat, valamint a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara Pfeiffer Gyula vezényletével. A produkció rendezője Bori Tamás.

Az Elemi szenvedélyek című műsorban többek között elhangzanak Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Ábrahám Pál dallamai, operamelódiák, a Fitos Dezső Társulat táncosai pedig népzenés és néptáncos motívumokkal teszik színesebbé a gálaestet.

A Budavári Palotakoncerteket az idén is rögzíti a közmédia, a gálaest, immár hagyományosan, az augusztus 20-i állami ünnepségsorozat záró programjaként látható a Duna Televízióban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ