Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár augusztusban
Dátum: 2019. július 31., szerda, 10:34

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hat koncertet ad a városban augusztus 3. és 29. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2019 fesztivál keretében - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint elsőként augusztus 3-án a Hild János téren Dinyés Dániel vezényletével a Háry János daljáték zenekari változatával várják közönséget a Nemzeti Énekkar közreműködésével.

Augusztus 10-én, szintén a Hild téren, a Szimfonikus Parádéban két vonós virtuóz, a Jávorkai testvérek várják a hallgatóságot Vinicius Kattah brazil karmester irányításával.

Augusztus 18-án a Tiszai hajósok terén a Kacorkirály és A három kismalac zenés mesejátékot és Nagy Katalin Matild grafikusművész homokanimációját hallhatják, láthatják a látogatók. Az előadáson mesét mond Danyi Zsuzsanna, a zenekart Mucsina Péter vezeti majd. Augusztus 24-én a Tűz és Víz Misztikuma nevű produkció lesz látható a Tisza Rakpartján, a Tiszaparti Római Katolikus Gimnázium előtt.

A homokkal terített fövenyen, tűzoltók közreműködésével gyújtott fáklyákkal táncolva, kivételes élményben részesíti közönségét a Szolnoki Szimfonikusok. Borogyin és Händel, Stravinsky és Jenkins művei lesznek hallhatóak, 150 tagú kórus, 70 táncos és 60 zenész szórakoztatja majd a közönséget.

Közreműködnek a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói, a Szoldance TSE és vendég művészei, a Martfűi Városi Nőikar, a MÁV Férfikórus, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, a a Szolnoki Kodály Kórus, Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános iskola Gyermekkara és Leánykara, valamint a Tiszaföldvári Férfikórus

A műsorvezető Ókovács Szilveszter lesz, vezényel Izaki Maszahiro.

Augusztus 28-án a Széchenyi városrészben, a Zöld Ház előtti téren, míg augusztus 29-én Szandaszőlősön, a Lengyel Antal téren élvezheti a közönség St. Martin közreműködésével a Mozivarázs II. műsort, amelyen Karl Jenkins Adiemus című művéből is felcsendülnek részletek.

A 2019-es Szolnoki Szimfonikus Nyár minden koncertje ingyenes.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ