Vasárnapig tart a Zenélő Budapest programsorozat
Dátum: 2019. agusztus 15., csütörtök, 6:44

Vasárnapig tart a Zenélő Budapest programsorozat, amelyben az érdeklődők a főváros jellegzetes pontjain hallhatnak különböző zenei stílusú ingyenes koncerteket.

A Szépművészeti Múzeum előterében szaxofon kvartett, a Vajdahunyadvárnál erdélyi népzene, a Március 15. téren dzsessz, a budai Várban huszárruhás rézfúvósok, a Műcsarnokban klasszikusok dzsessz hangszerelésben, a Margitszigeti Zenélő Kút előtt vonósnégyes és klarinétművész előadása várja a közönséget.

A Hegyvidéki Kulturális Szalon dzsessz- és swingkoncertnek, a Vásárcsarnok cigányzenének, a Magyar Nemzeti Galéria dzsesszgitárosok és festők performanszának, a Magyar Nemzeti Múzeum kertje fafúvósok és operaénekes koncertjének ad otthont, a Szent István-bazilikánál harangjáték és fuvolaszó hangzik fel.

Az ingyenes koncertek idén már 16 helyszínen szólalnak meg mintegy 600 alkalommal június 1. és augusztus 18. között - közölte a szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ kedden az MTI-vel.

A Zenélő Budapest koncertsorozat Budapest Főváros Önkormányzata hivatalos turisztikai- és fesztiválszervező cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében, a fővárosi önkormányzat és a Miniszterelnöki Kabinetiroda támogatásával valósul meg. A projekt ötletgazdája Götz Béla és Götz Nándor, művészeti vezetője Götz Nándor.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„A holtak kötelessége felnyitni az élők szemét."
Maurice Maeterlinck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ