Meghalt Fekete Gyula, a Hungária és Dolly Roll együttesek szaxofonosa
Dátum: 2019. agusztus 23., péntek, 7:39

Meghalt Fekete Gyula zenész, zeneszerző, szövegíró, a Hungária és Dolly Roll együttesek szaxofonosa és énekese - közölte a gyászoló család az MTI-vel.

Fekete Gyulát, becenevén Szaxi Maxit hosszantartó betegség után szerdán érte a halál, 67 éves volt.

Fekete Gyula 1951-ben született Budapesten zenész családban. A szaxofon mellett fuvolázott, zongorázott, gitározott és basszusgitározott, valamint énekelt is. Országosan ismert legnagyobb slágerszerzeményei a Neonparádé, a Micsoda buli és a Wind szörny.

Szaxi Maxi a Hungária 1983-as felbomlása után lett a Dolly Roll tagja, ahol ő énekelte a Wind szörny mellett a Naplemente, a Maria Makaroni című dalokat. 1990-ben önálló kar­rierbe kezdett, amikor megjelentette Rock N Roll Maximix című lemezét. 2006-ban jelentkezett újabb önálló lemezzel, Ami jó, az jó címmel.

1992-ben megalapította a Maximusic Kiadót. Énekes-zongorista előadóként bejárta a világot is, szaxofonos énekesként pedig rock and roll szólóműsorával, valamint a rajta kívül öt másik zenésszel közösen beindított Szaxi Maxi Music Banddel vállalt fellépéseket.

A művész 2010 után egy luxushajó zenekarában dolgozott, ahol egyik alkalommal hirtelen rosszul lett, leesett a lépcsőn, amelynek következtében nyaktól lefelé lebénult. Helikopterrel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek rajta.

Sazxi Maxit gyászolja családja, rokonai, zenésztársai, barátai és a zeneszerető közönség - írta a zenész családja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Azok a nők, akik azt hiszik, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni, egy jó arasznyit tévednek."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ