Magyar zenekar a világ legnagyobb Beatles fesztiválján
Dátum: 2019. agusztus 23., péntek, 7:44

Ismét Magyarország egyik legnépszerűbb Beatles tribute zenekara, a Bits képviseli Magyarországot és a magyar Beatles közösséget a világ legnagyobb Beatles fesztiválján, a liverpooli International Beatle Week-en (Nemzetközi Beatles hét).

A felkérés a világhírű Cavern Clubtól érkezett, ahol a Beatles 292 koncertet adott 1961 és 1963 között. A Bits augusztus 23-tól 26-ig a fesztivál keretében kilenc koncertet ad különféle helyszíneken, így a Cavern Clubban is - közölte Derecskei Zsolt zenekarvezető csütörtökön az MTI-vel.

A liverpooli Beatle Weeket a nyolcvanas évek óta rendezik meg és a kezdetben baráti összejövetelből kialakult Beatles fesztivál napjainkra turisták és Beatles-rajongók ezreit vonzza. Mintegy nyolcvan, a világ minden tájáról érkező előadó egy héten keresztül ad koncerteket augusztus végén.

"A Beatles egész életművéből tudunk felvonultatni dalokat eredeti négyfős felállásban. Olyanokat is, amelyeket a Beatles soha nem játszott koncertjein" - fogalmazott a zongorán és gitáron játszó, valamint éneklő Derecskei Zsolt a közleményben.

Az érdeklődők a zenekar Facebook oldalán és Instagramon követhetik a Bits liverpooli útját.

A hat éve alakult Bits tagja még Iliás Ádám (basszusgitár, ének), Szabó Gergely (gitár, ének), valamint Bakó Balázs (dob, ének). A zenekar mögött számos hazai fellépés áll, játszottak a hollandiai Big Rivers Fesztiválon és a liverpooli Beatle Weeken is már.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„Akkor vagyunk a legnevetségesebbek, amikor a legkomolyabban vesszük magunkat."
Jack Lemmon
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ