Szervezők: a legrangosabb versenyekkel vetekszik a Bartók világverseny
Dátum: 2019. szeptember 8., vasárnap, 9:28

A legrangosabb versenyekkel vetekszik a jövő héten kezdődő Bartók Világverseny és Fesztivál - mondta Csonka András, a rendezvény programigazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Rangos zsűri és magas pénzdíjak lesznek a nemzetközi versenyen, amelyet idén harmadik alkalommal rendeznek meg. A szeptember 8. és 15. között zajló versenyt online közvetítik, a döntő és a gála a köztévében és a rádióban is figyelhető - mondta a programigazgató.

Vigh Andrea, a szervező Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az M1-en elmondta: a versenyzők nem csak Bartók, de többek között Dohnányi, Debussy, Ravel vagy Brahms műveit is fogják játszani. A programban zenetudományi konferencia is szerepel.

A rendezvény honlapja szerint a versenyre a világ bármely országából jelentkezhettek a 32 évnél nem idősebb zongoristák. A videós előselejtező után négy élő forduló lesz a Zeneakadémián. Harmincheten kerültek az elődöntőbe. Az élő fordulók a közönség számára is nyitottak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„Az egyetlen hasznos hazugság a gyógyszer."
Platón
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ