Ismét a világ legjobb világzenei kiadói között a Fonó
Dátum: 2019. szeptember 28., szombat, 21:10

Ismét a világ legjobb világzenei kiadói közé került a Fonó a World Music Expo (WOMEX) Top Label listáján.

A Fonó a 7. helyen került fel a világ 25 legjobbja közé a 2018 szeptembere és a 2019 szeptembere közötti időszakot feldolgozó huszonötös listán egyedüliként képviselve a hazai és egyben a teljes kelet-közé-európai lemezpiacot. Az első helyen a német Glitterbeat, a másodikon az angol ARC Music, a harmadik helyen pedig a francia Buda Musique szerepel - közölte a Fonó Budai Zeneház az MTI-vel pénteken. A magyar kiadó 2016-ban a negyedik helyen szerepelt a listán.

A WOMEX Top Label a havi toplistás eredmények figyelembevételével születik. Két nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe (WMCE) és a Transglobal World Music Charts eredményeit összesítik, az eredmény így mintegy száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. Az a kiadó kerülhet a WOMEX Top label legjobbjai közé, akinek az adott évben több lemeze is szerepelt a toplistákon.

A Fonó által kiadott Boban Markovic MRAK című album két hónapon át vezette a WMCE listáját, Lajkó Félix és a Volosi lemeze is rendre az élvonalban végzett, ahogyan előkelő helyre került a Parno Graszt, a Cimbalom Brothers, a Babra, továbbá Vaszi Levente és Vrencsán Anita gyimesi albuma is - írja a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ