Weber és Bruckner műveit adják elő a Pécsi Filharmonikusok
Dátum: 2019. szeptember 30., hétfő, 8:04

Weber szépséges és Bruckner méltóságos világába kalauzolja a közönséget Bogányi Tibor vezető karmester a világhírű Várjon Dénes zongoraművésszel a Pannon Filharmonikusok október 10-i koncertjén a pécsi Kodály Központban.

Az együttes MTI-hez eljuttatott közleményében megjegyzik, Bogányi Tibor karmester kilencedik évadát nyitja a Pannon Filharmonikusokkal.

Idei első koncertjén az elmúlt években megkezdett és gondosan megtervezett munkáját folytatva ismét egy Anton Bruckner művet hallhatnak az irányításával a Kodály Központ széksoraiban ülők. A VII. szimfónia a szerző életének egyik legsikeresebb, és azóta is legjátszottabb műve.

Ezt megelőzően Carl Maria Von Weber f-moll hangversenydarabja csendül fel, méghozzá a világhírű Várjon Dénes előadásában. Megjegyzik, az együttes már több alkalommal lépett fel a neves zongoraművésszel.

Várjon Dénest idézve a közleményben azt írják, a darabban az a különleges, hogy habár a címe Konzertstück, mégis olyan, mint egy zenekarra megírt, igazi Weber-operajelenet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ