Dolfin Balázs a Bartók Emlékházban ad gordonkaestet
Dátum: 2019. október 8., kedd, 6:44

Dolfin Balázs gordonkaestjével folytatódik az MVM Koncertek Junior Prima Díjasok-sorozat kedden a Bartók Emlékházban Budapesten.

Az esten Schubert Arpeggione szonáta és Schumann Öt darab népies stílusban című műve, valamint Brahms F-dúr szonátája hangzik el, zongorán közreműködik Berecz Mihály - közölték a szervezők az MTI-vel.

Dolfin Balázs 2018-ben vehette át a Junior Prima Díjat. Hangszerét maga választotta négy és fél éves korában, majd 2010-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Osztályába Mező László professzorhoz. Több hazai és nemzetközi verseny győztese, a Virtuózok középdöntőse, a MOL Tehetségtámogató program támogatottja. Jelenleg a németországi Saarbrückeni Zeneművészeti Egyetem ösztöndíjas növendéke.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ