Kelet-ázsiai turnéra indult a Győri Filharmonikus Zenekar
Dátum: 2019. október 9., szerda, 7:29

Kelet-ázsiai turnéra indult a Győri Filharmonikus zenekar, amely Japánban, Tajvanban és Dél-Koreában 18 nap alatt öt helyszínen tíz koncertet ad - tájékoztatta a zenekar az MTI-t.

A közlemény szerint az utazás kiemelt fontosságú, mert idén Japánnal 150 éves, Dél-Koreával pedig 30 éves diplomáciai kapcsolatot ápol Magyarország. A szöuli és a tokiói koncertet a Külgazdasági és Külügyminisztérium is támogatja.

Az együttes három fesztiválon játszik majd, repertoárjukban kultikus magyar és külföldi zeneszerzők művei szerepelnek, nemzetközi szólistákkal kiegészülve. Az együttest Berkes Kálmán művészeti vezető és Dobszay Péter dirigálja majd.

A turné első állomása Japánban, Fukuyamában lesz, ahol felcsendül Yoshihisa Hirano Koto concertója. Ezt követően egy tajvani fesztiválon mutatkoznak be. A szigetországban legutóbb a győri társulat Ennio Morricone vezényletével muzsikált.

A turné egyik csúcspontjának a szöuli Lotte Hallba meghirdetett koncert ígérkezik október 22-én, amely a 11. Koreai Nemzetközi Zenei Fesztivál nyitókoncertje lesz.

A turné utolsó állomása október 24-én a tokiói Musashino Zeneakadémia lesz, ahol felhangzik Bartók Béla concertója is. Az ünnepi koncert előtt pedig leleplezik a zenekar ajándékát, Lebó Ferenc győri szobrászművész Liszt Ferencről készült alkotását.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„Sokáig csak az a munka tart, amelyet nem merünk elkezdeni."
Charles Baudelaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ