Közzétették a Roby Lakatos Improvizációs Hegedűverseny improvizációs alapját képező dallamot
Dátum: 2019. október 14., hétfő, 11:44

A Roby Lakatos Improvizációs Hegedűverseny hivatalos Facebook-oldalán pénteken közzétették Roby Lakatos videóüzenetét, amelyben elmondja a jelentkezés feltételeit, a megmérettetés menetét, valamint eljátssza azt a dallamot, amelyre az improvizációkat várják.

A jelentkezők videóanyagaikat a Roby Lakatos Nemzetközi Improvizációs Hegedűverseny hivatalos oldalára küldhetik el november 11-ig, az értékelés a selejtezőben online zajlik - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A zsűrit Nadia Menuhin elnökletével Roby Lakatos, Oláh Vilmos hegedűművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész és Vásáry Tamás zongoraművész, karmester alkotja. A verseny fővédnöke Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, védnöke Ragány Misa, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadóművészeti főosztályának vezetője.

A beérkezett demóanyagok előadói közül hat főt a grémium, két versenyzőt pedig a közösségi oldal szavazói juttatnak a döntőbe.

Az élő döntőnek a Hagyományok Háza ad otthont december 7-én és 8-án, a gálaest vendégzenekara Ferenczi György és az Első Pesti Rackák.

A jelentkezés és a részvétel ingyenes, a helyezettek tudásuk fejlesztésére pénzdíjat is nyernek. Az első díjas 5000, a második 3000, a harmadik 1000 eurót fordíthat zenei tanulmányaira. A Roby Lakatos Alapítvány által meghirdetett nemzetközi improvizációs hegedűversenyt első alkalommal rendezik meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Hősnek lenni a legrövidebb lejáratú foglalkozás a földön."
Rogers
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ