A Steinway saját művészei közé választotta Balázs János zongoraművészt
Dátum: 2019. október 15., kedd, 14:44

A Steinway saját művészei közé választotta Balázs János zongoraművészt, akinek hétfőn a zongoragyár hamburgi központjában gratuláltak a nemzetközi elismeréshez - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Young Steinway Artist az a legmagasabb művészi elvárásoknak megfelelő zongoraművész lehet, akit kvalitásai alapján a Steinway szakemberei felkérnek erre a címre, valamint vállalja, hogy ezzel a címmel a Steinway zongorák egyik nagykövete lesz.

"Ritkán találkozom olyan zongoraművésszel, akinek korlátlan képességek állnak rendelkezésére, akinek előadásmódja a legbonyolultabb művekben is könnyedséggel párosul. A Steinwaynél töltött időszakomnak ez az egyik legszebb pillanata" - idézi a közlemény Gerrit Glaner, a Steinway művészeti igazgatója szavait.

Balázs János zongoraművész a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult és diplomázott, 16 éves korában nyerte meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt, melyet az egyetem befejezéséig további öt jelentős versenyen aratott győzelem - közte a Cziffra-zongoraverseny - és számos díj követett.

Jelenleg a Snétberger Központ tanára, a Virtuózok című tehetségkutató műsor és a legutóbbi, francia Cziffra-verseny zsűritagja. A Bazilika előtt egyedülálló szabadtéri zongoraesteket adott ZEnergia elnevezéssel. 2016-ban klasszikus zenei fesztivált alapított, melyet példaképe, Cziffra György szellemi hagyatékának ápolására ajánlott fel.

A fesztivál kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására, mesterkurzusokkal és magas pénzjutalommal járó díjakkal segíti a pályájuk elején álló művészeket. Balázs János művészetét 2019-ben Kossuth-díjjal ismerték el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ