Jubileumi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar
Dátum: 2019. október 28., hétfő, 19:06

Jubileumi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar 35. születésnapja alkalmából Bangó Margit énekesnő vendégszereplésével 2020. február 9-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A zenekar komolyzenei - mások mellett Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate és Strauss - művei mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszik - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az együttes kiemelkedő feladatának tekinti az utánpótlás oktatását, valamint a magyar cigányzene, a magyar nóta és népzene ápolását, népszerűsítését. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD-t és 5 DVD-lemezt jelentetett meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Az állatvilágot számos környezeti veszély fenyegeti. De legalább megkímélik a televíziótól."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ