Negyedszer hirdet korosztályos nemzetközi hegedűversenyt a Fesztivál Akadémia Budapest
Dátum: 2019. november 13., szerda, 12:03

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt a Fesztivál Akadémia Budapest, amelyre 20 év alatti fiatal hegedűsök jelentkezését várják 2020. február 15-ig.

A szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a jelentkezők két korcsoportban nemzetközi zsűri előtt mérhetik össze tudásukat július 8. és 19. között a Budai Vigadóban.

A nemzetközi zsűri elnöke idén is a világhírű hegedűművész, Shlomo Mintz lesz.

Mint felidézték, a hegedűversenyt 2017-ben alapította Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húsz évesnél fiatalabb hegedűművész generáció számára. A versenyzőket neves hegedűművészekből és pedagógusokból álló nemzetközi zsűri értékeli, amelynek elnöki tisztét kezdettől fogva Shlomo Mintz, Fehér Ilona egykori növendéke tölti be - áll a kommünikében.

Jelentkezni a Fesztivál Akadémia honlapján december 1-től elérhető online jelentkezési lap kitöltésével és egy videó felvétellel lehet, amelyen két szabadon választott, eltérő karakterű, illetve stílusú darab előadásának kell szerepelnie - részletezték.

Ismertették: a jelentkezéshez szükséges még önéletrajz és szaktanári ajánlás is. Az előválogatáson sikeresen szerepelt versenyzők és a zsűri névsorát 2020. március 1-én teszik közzé a Fesztivál Akadémia Budapest honlapján.

A hegedűverseny részét képezik a zsűritagok által adott mesterkurzusok, továbbá a lehetőség, hogy a versenyzők részt vehetnek a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás művészeti vezetésével a Zeneakadémián zajló nemzetközi kamarazenei fesztivál, a Fesztivál Akadémia Budapest próbáin és koncertjein.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Az ördög nem alszik, legalábbis nem akárkivel."
Sándor György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ