Faunok és szellemek címmel ad koncertet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Dátum: 2019. december 6., péntek, 7:42

Claude Debussy, Camille Saint-Saëns és Edward Elgar művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Faunok és szellemek című koncertjén pénteken a budapesti Zeneakadémián.

Az esten Claude Debussy Egy faun délutánja, Camille Saint-Saëns II. (g-moll) zongoraversenye és Edward Elgar II. (Esz-dúr) szimfóniája hangzik el Louis Schwizgebel zongoraművész szólójával, a francia-bolgár származású Mischa Damev vezényletével - közölte a zenekar az MTI-vel.

Mallarmé költeményéhez Debussy tízperces zenekari előjátékot komponált páratlan színekkel, érzéki harmóniákkal. Camille Saint-Saëns egyik legnépszerűbb kompozíciója a svájci születésű Louis Schwizgebel zongoraművész előadásában hallható. A francia műveket egy angol követi, amelyből kiderül, hogy a fegyelmezettség néha szenvedélyt és romantikus érzéseket leplez.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Aforizmák
„Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ