Dal 2020 - Csúcsot döntött a jelentkezők száma
Dátum: 2019. december 20., péntek, 7:50

Új zsűritagokkal és műsorvezetővel indul a dalválasztó új évada februárban, amelyre rekordszámú produkció érkezett, több mint 500-an jelentkeztek - hangzott el szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! közös műsorában.

Az adásban elhangzott: Vincze Lilla, a Napoleon Boulevard énekesnője is a döntőbizottság tagja lesz Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere, Pély Barna énekes-gitáros-zeneszerző és Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója mellett.

Az énekesnő kiemelte: a Dal 2020 versenyére beérkezett produkciók között felülreprezentáltak a magyar nyelvű dalok. A dalverseny kiemelt célja, hogy több magyar nyelvű dal szülessen - tette hozzá.

A korábbi évekhez képest növekedett az érdeklődés a műsor iránt, csúcsot döntött a jelentkezők száma, 559 nevezés érkezett, ebből harmincat juttatott tovább a zsűri.

Vincze Lilla szerint az idei műsorban nagyobb hangsúlyt fektetnek a zene és az irodalom kapcsolatára, elhangzanak megzenésített irodalmi alkotások is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ