Megújul a Kaposfest
Dátum: 2019. december 20., péntek, 8:28

A nevét és a tartalmát tekintve is megújul a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, az eseményt 2020. augusztus 13-tól már Kaposfest - Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál néven rendezik meg a somogyi megyeszékhelyen.

Magyarország egyik legjelentősebb kulturális fesztiváljának célja a rendezvény hazai és nemzetközi láthatóságának növelése, az oktatás, a nevelés és a társadalmi szerepvállalás erősítése - áll a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

Hozzátették, hogy a Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész által vezetett esemény igazgatója 2020-tól Hornyák Balázs fuvolaművész, művészeti menedzser lesz.

A rendezők jövőre új helyszínekkel, innovatív összművészeti produkciókkal, világsztárokkal várják a közönséget - emelték ki. Jelezték, a műsoron a komolyzenei koncerteken kívül igényes dzsessz és könnyűzenei produkciók is helyet kapnak, lesznek képzőművészeti kiállítások, összművészeti performanszok, műhelybeszélgetések, mesterkurzusok, szakmai előadások, a kísérőprogramok erősen kapcsolódnak a koncertek, előadások tematikájához.

A fesztivál szervezői fontosnak tartják, hogy az egyhetes programsorozatban a fiatal korosztályhoz szóló gyermek- és családi rendezvények is helyet kapjanak. Szeretnék, ha a minőségi kultúra - a fesztivál törzsközönsége igényeinek figyelembe vétele mellett - szélesebb rétegekhez is eljutna.

A fellépőkről és a fesztivál új programjairól tavasztól szolgálnak részletes információkkal - jegyezték meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Aforizmák
„ A lelkesedés nem pótolja a tehetséget. A tehetség nem pótolja az edzést. Az edzés nem pótolja az intelligenciát."
Felirat a Minneapolisi Sportpalota főbejáratán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ