Teltházas újévi koncertet adott Bécsben Mága Zoltán
Dátum: 2020. január 7., kedd, 9:44

Teltház előtt tartotta meg újévi gálakoncertjét január 5-én Bécsben, a Wiener Konzerthausban Mága Zoltán hegedűművész és a vele fellépő magyar zenészek, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kíséretében - közölte az MTI-vel hétfőn Mága Zoltán irodája.

Mint a közlemény emlékeztet, Mága Zoltán immár hatodik alkalommal rendezte meg újévi gáláját az osztrák fővárosban.

Az akusztikus, ünnepi hangversenyen a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében színpadra lépett három Kossuth-díjas operaénekes: Komlósi Ildikó, Sümegi Eszter és Kováts Kolos, valamint Szabadi Vilmos hegedűművész, Bonnyai Apolka zongoraművész, László Boldizsár és Nánási Helga operaénekesek, továbbá ifjabb Mága Zoltán hegedűművész. Vezényelt a Berlinben élő fiatal karmester, Farkas Róbert.

A hangversenyen Sümegi Eszter Erkel Ferenc Humyadi László című operájából La Grange-áriát, valamint Alfredo Catalani La Wally című operájának áriáját adta elő. Komlósi Ildikó Saint-Saens Sámson és Delila című operájából a Csókáriát énekelte el, valamint Bizet Carmenjéből a Habanerát.

Kováts Kolos már mintegy tíz éve nem szerepelt nagyobb szabású előadáson, de ezúttal Verdi Don Carlos című operájából Fülöp király áriáját énekelte el. Szabadi Vilmos Mága Zoltánnal Bach D-moll kettősversenyét és Sosztakovics Hegedűduóit játszotta el.

A könnyűzene és az opera világában is ünnepelt László Boldizsár Puccini Turandotjából a Nessun dorma kezdetű áriát énekelte el, míg a vajdasági születésű Nánási Helga színész-énekes Strauss Denevér című operájából a Kacagó dalt adta elő. Bonnyai Apolka Liszt Ferenc Genfi harangok című zongorajátékával lépett fel.

A Wiener Konzerthausban színpadra lépett a hegedűművész fia, ifjabb Mága Zoltán is, aki mindössze 14 éves, mégis a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének másodéves hallgatója, és az elmúlt években több hazai és nemzetközi hegedűverseny nyertese volt - áll a közleményben.

Ifjabb Mága Zoltán a bécsi gálakoncerten Csajkovszkij Melódiák és Manuel de Falla Spanyol tánc című műveit hegedülte el.

A koncerten Farkas Róbert vezényletével közreműködött a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok, több számban pedig a Primarius Táncművészeti Kar művészei színesítették a produkciót. A művészeti vezető Zsoldos Béla zeneszerző volt.

A közlemény emlékeztet arra is, hogy Mága Zoltán január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában már tizenkettedik alakalommal rendezte meg újévköszöntő koncertjét, melynek során tematikus blokkokba rendezett repertoárral örvendeztette meg a 13 ezer fős közönséget.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ