A Virtuózok vendége volt Budapesten a Kínai Filharmonikus Zenekar
Dátum: 2020. január 15., szerda, 14:05

A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató vendége volt Budapesten a Kínai Filharmonikus Zenekar, amelynek szólamvezetői mesterkurzust is tartottak a fiatal muzsikusoknak Budapesten.

A tehetségkutató versenyzői és a Kínai Filharmonikus Zenekar közös koncertet adott január 12-én Budapesten, a mesterkurzusnak a Kőrössy-villa adott otthont - közölte a Virtuózok kedden az MTI-vel.

Az eseményen Peller Mariann, a Virtuózok alapítója köszönetet mondott a kínai zenekar művészeinek, amiért nemcsak a fellépésükkel, hanem személyes tanácsaikkal is támogatják a Virtuózok zenészeit, a jövőben pedig szeretnék folytatni a közös munkát.

"Ez volt az első lépés a kapcsolat felé, bízom benne, hogy ennek a jövőben is lesz folytatása. Ázsia nagyon fontos terület számunkra, nemcsak azért, mert a befektetőink ázsiaiak, hanem azért is, mert sok projektünk fut Kínában. Tavaly nyitottunk meg az irodánkat Sencsenben, ahol nagyon komoly terveink vannak. Ahogyan a Virtuózok, az ázsiaiak is fontos feladatnak tartják, hogy a fiatalokhoz közelebb vigyük a klasszikus zenét, és szerencsére ők is úgy gondolják, hogy a Virtuózok teljesítheti ezt a feladatot" - idézi a közlemény az alapító szavait.

Szintén ezen az eseményen adott át Jakab Rolandnak, a Virtuózok 2016-os közönségdíjasának egy egymillió forintot érő hegedűt Fehér Sándorné, a Virtuózok egyik támogatója.

A Kínai Filharmonikus Zenekar 2000 májusában alakult Pekingben. Rendszeresen turnéznak Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ