Sharon Kam klarinétművész a Nemzeti Filharmonikusokkal koncertezik
Dátum: 2020. január 25., szombat, 9:09

Sharon Kam klarinétművész a Nemzeti Filharmonikusokkal ad hangversenyt Hamar Zsolt vezényletével pénteken a budapesti Zeneakadémián.

A koncert Mozart g-moll szimfóniájával kezdődik és a Requiem című művével zárul, közte Sharon Kam Weber II. (Esz-dúr) klarinétversenyét adja elő. Az esten közreműködik Schnöller Szabina szoprán, Wiedemann Bernadett alt, Ninh Duc Hoang Long tenor, Cser Krisztián basszus, a Nemzeti Énekkar (karigazgató Somos Csaba) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar - közöték a Nemzeti Filharmonikusok az MTI-vel.

Az együttes következő, február 5-i hangversenyén Daniel Schnyder The Revelation of St. John (János jelenései) című művének magyarországi bemutatója mellett Johannes Brahms Német requiem című alkotása hangzik el a Müpában.

A Színe-fonákja című esten közreműködik Rost Andrea szoprán, Szalai Ágnes szoprán, Fülep Máté bariton, Kálmándy Mihály bariton, a Nemzeti Énekkar (karigazgató Somos Csaba) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Sebastian Weigle vezényletével.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ