Hallássérülteket is vár koncertjeire az Óbudai Danubia Zenekar
Dátum: 2020. január 28., kedd, 9:04

Hallássérülteket is vár ingyenes koncertjeire az Óbudai Danubia Zenekar Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a Budapest Music Centerben.

A sorozat három koncertjén - február 7-én, március 26-án és május 15-én - a zenekar ingyenes koncertjein minden fizikális eszközt bevetnek majd, hogy valamiképp át tudják adni a zene élményét azoknak, akik máshogyan vagy egyáltalán nem hallják azokat a hangokat, amelyek érzékelése az ép hallásúak számára természetes. Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a klasszikus zenei formáció most azoknak mutat utat a zenéhez, akik a zeneszerző szenvedésével leginkább azonosulni tudnak - közölte a zenekar az MTI-vel.

"Hangrezgéseket közvetítő eszközök és különleges kontakthangszórók segítségével igyekszünk átélhetővé tenni Beethoven zenéjét a hallássérültek számára. Akinek pedig az a legjobb megoldás, akár be is ülhet a zenészek közé, szó szerint a hangszerek érintőleges közelségébe. Azt reméljük, a koncertjeink arra is lehetőséget adnak a hallássérülteknek, hogy átéljék azt a fajta közösségi élményt, amelyet csak az élő előadóművészet megtapasztalása képes adni" - idézi a közlemény Hámori Máté, a Danubia karmestere szavait, aki a Budapest Music Centerben tartott koncerteken Beethoven zenéjének titkairól beszél majd, a hallássérült nézőket pedig jeltolmács segíti a megértésben.

A koncertekre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A hallássérülteknek kortól függetlenül szánt koncertekre kísérőket, szakembereket is várnak, hiszen a társadalmi érzékenyítés szempontjából számukra is izgalmas lehet a kezdeményezés. A hallást segítő eszközök és a jeltolmács biztosításában közreműködnek az Audiopont Halláscentrumok és a 90 decibel Project.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ