MVM Koncertek - Vigh Andrea hárfaestje Budapesten
Dátum: 2020. január 31., péntek, 6:11

Vigh Andrea hárfaestjét hallgathatják meg az érdeklődők az MVM Koncertek sorában vasárnap Budapesten.

A Festetics-palota Tükörtermében tartandó koncerten Bach, Händel, Donizetti, Fauré, Glinka, Csajkovszkij, Debussy és Smetana műveit hallgathatja meg a közönség. A hárfaművész a koncert napján 11 órakor nyilvános főpróbát tart, amelyet ingyenesen látogathatnak az érdeklődők - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint Vigh Andrea Liszt- és Prima Díjas hárfaművésznő 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013-tól a Zeneakadémia rektora. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. 1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián.

Vigh Andrea március 2-án újra a budapesti közönség elé lép, akkor Rost Andrea és Kelemen Barnabás partnereként a Zeneakadémia Nagytermében ad hangversenyt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ