Hallássérülteknek ad ingyenes koncerteket az Óbudai Danubia Zenekar
Dátum: 2020. február 4., kedd, 7:18

Hallássérülteknek ad ingyenes koncerteket az Óbudai Danubia Zenekar február 7-én, március 26-án és május 15-én a Budapest Music Centerben, az eseményeken a résztvevők igénybe vehetik a világ legerősebb hallókészülékét is - hangzott el hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A lakosság széles körét érinti a halláskárosodás problémája, erre is fel akarják hívni a figyelmet a koncerteken. A zenei eseményeken jeltolmács is jelen lesz, a márciusi koncerten pedig hallásvizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők.

Az 1770-ben született német zeneszerző 25 évesen szembesült a halláskárosodás első jeleivel, élete végére pedig teljesen megsüketült, sok művét már kizárólag belső hallására hagyatkozva komponálta. Ezért is szeretnék, ha az ő művein keresztül találkozhatnának a hallássérültek a klasszikus zenével - közölte Hámori Máté, a Danubia Zenekar művészeti vezetője.

Hozzátette, az első koncert pénteken lesz, amelyet egy márciusi és májusi esemény fog követni. A koncertsorozat mindhárom programja ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A zenei programokon szerepel többek között az első és az ötödik szimfónia, Beethoven-nyitányok és kamaraművek is, az utolsó koncerten jelen lesz vendégként a Nemzeti Énekkar kórusa is.

A Óbudai Danubia Zenekar minden évben egy zeneszerző művei köré szervez koncertsorozatot, idén Ludwig van Beethovenre esett a választás, hiszen a bécsi klasszika kiemelkedő alakja 250 éve született - hangzott el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ