Szamosi Szabolcs orgonaművész lett a Szegedi Dóm zeneigazgatója
Dátum: 2020. február 4., kedd, 7:25

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök Szamosi Szabolcs orgonaművészt, egyházzenészt bízta meg a Szegedi Dóm zeneigazgatói teendőivel, a feladat a húsvéti ünnepi szentmise zenei vezetésével kezdődik.

Az egyházmegye és a Filharmónia Magyarország együttműködésével 2020-ban öt olyan hangversenyt hallhatnak az érdeklődők, ahol az orgona újabb és újabb arcát mutatja meg. A 2019-es Orgonabérlet elmaradt koncertjét április 5-én rendezik meg Szamosi Szabolcs orgonaművész és Várdai István csellóművész fellépésével. Pünkösdkor a Filharmónia Magyarország Con Spirito Egyházzenei Fesztiváljának Szeged is otthont ad egy koncert erejéig, a bérlet májusi hangversenyén a vatikáni Sixtus-kápolna kórusát hallhatja a közönség - közölte a Filharmónia Magyarország hétfőn az MTI-vel.

Szeptember 13-án folytatódnak a bérletes hangversenyek, a harmadik koncerten Somogyi-Tóth Dániel orgonaművészt, Debrecen város főzeneigazgatóját és a Kodály Filharmónia Debrecen rézfúvós együttesét hallhatja a közönség. Novemberben Stephan Pollhammer orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet, decemberben Kovács Szilárd orgonaművész és a Pécsi Bazilika Mozart Kórusa zárják az évadot Szamosi Szabolcs vezényletével.

Az orgonák éjszakáját idén is országszerte megrendezik, így Szegeden is több program várja a közönséget, valamint augusztusban újra lesz OrgonaPont.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de légy óvatos azokkal, akik azt állítják, hogy meg is találták."
André Gide
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ