Vasárnap indul a Cziffra György Fesztivál
Dátum: 2020. február 13., csütörtök, 7:00

Vasárnap kezdődik a Cziffra György Fesztivál Budapesten; a február 23-ig tartó jubileumi esemény kiemelt vendégművésze Vagyim Repin hegedűművész lesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Az idei fesztiválon a klasszikus zenei hangversenyek mellett a művészetet a tudománnyal összekötő estéket is tartanak. Emellett bárest, kiállítás, valamint dzsesszkoncert is színesíti a programot, de több előadás is várja a közönséget.

Bagdy Emőke pszichológus előadása február 20-án lesz a MOM Kulturális Központban. A pszichológus az adásban elmondta: a Tudatállapotok című előadáson a tudatállapotok szerepéről lesz szó a zenei élmény keletkezésében, átadásában és befogadásában.

"A hallgatókat beviszem az agyi folyamatok mélyére, és végigvezetem azon az úton, ahogy egy alkotó alkot, az ihletettségnek a pszichológiájába" - hangsúlyozta a pszichológus, kiemelve, hogy a zene az egyetlen művészeti ág, amely nemcsak a jobb agyféltekét, hanem a teljes agyat működteti.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész 2016-ban hívta életre a fesztivált. A zongoraművész az adásban elmondta: a programoknak többek között a MOM Kulturális Központ, a Zeneakadémia és a Lóvasút ad otthont.

Programok közül kiemelte Pál Ferenc pap és Vizi E. Szilveszter Lélek és logika című előadását, amelyben közreműködik Lukács Miklós és Balogh Kálmán cimbalomművész.

Vagyim Repin hegedűművész mellett a fesztivál fellépői között van Tompos Kátya, Sárközy Lajos és cigányzenekara vagy a Hot Jazz Band. Az eseményt ötödik éve rendezik meg - tette hozzá a hegedűművész.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Aforizmák
„ Ha barátaim félszeműek, akkor profilból nézem őket."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ