Idén Kaposváron rendezik a ZeneVarázslat nemzetközi négykezes zongoraversenyt
Dátum: 2020. február 13., csütörtök, 7:01

Idén Kaposváron rendezik március 5. és 8. között a ZeneVarázslat elnevezésű nemzetközi négykezes zongoraversenyt és kurzust, a rendezvény programjait a koncertek mellett gálaest és hárfabemutató is színesíti.

Az ötödik alkalommal megvalósuló versenyen idén már tanár-tanár, valamint tanár- és diákpárosok is fellépnek, de a rendezvény minden résztvevője nyertesnek érezheti majd magát - mondta el Várnagy Andrea zongoraművész, a ZeneVarázslat mozgalom alapítója a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

A zongoraművész a mozgalom közösségformáló erejét hangsúlyozta, valamint a művészet elsődleges feladatának a lelkek gazdagabbá tételét nevezte meg.

Fülöp Péter helyettes államtitkár, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója arról szólt, hogy a rendezvény vendége lesz mások mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Marton Éva szoprán, aki vállalta az esemény védnökségét is. Felhívta a figyelmet emellett a március 8-i gálaestre, amelyen cirkusz- és táncművészet, divat és zongoramuzsika egyszerre lesz jelen. Hozzátette, hogy a programoknak a Csiky Gergely Színház mellett más kulturális intézmények is otthont adnak Kaposváron, ahol mintegy 600 vendégre számítanak.

A rendezvényen fellép Vigh Andrea hárfaművész, Balázs János zongoraművész, Rohmann Imre és Kurucz Tünde négykezes zongorakoncertet ad, bemutatnak egy zenetanulást segítő társasjátékot, Várnagy Andrea pedig zongorakurzust is tart.

A tehetséggondozás fontosságára hívta fel a figyelmet Major Anikó szakértő az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében, aki elmondta, hogy a program megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program is segíti. Hozzátette, hogy az idei tanévben Kárpátalján minisztériumi támogatással első alkalommal szervezhették meg a Zenevarázslat című képzést és hangversenyt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„A nyelv semmivel sem inkább kulturális találmány, mint mondjuk a függőleges testhelyzet."
Steven Pinker
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ