Húsz koncerten húsz műsorral lép fel Bogányi Gergely a 2020-as koncertturnéján
Dátum: 2020. február 26., szerda, 16:25

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.

Élete legfontosabb és legnagyobb volumenű koncertsorozatának nevezte a 2020-as turnét Bogányi Gergely zongoraművész a szerdán rendezett sajtótájékoztatón Budapesten. Az idei turné legkülönlegesebb pontjának azt tartja, hogy minden alkalommal más műsort ad elő, összesen 13 zongoraversenyt és sok szólóművet játszik. A koncertek nagy része Magyarországon lesz, de az egész Kárpát-medencében, így a Felvidéken, Erdélyben és Délvidéken is fellép.

"A koncertsorozat az egész életem művészetének egyfajta összessége" - mutatott rá Bogányi Gergely, hozzátéve: megihlette 2020, ezért alakította úgy az életét, hogy ezt a kihívást teljesíthesse. Felidézte, hogy 2010-ben 10 koncerten Chopin összes zongoraművét játszotta el.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, hogy Bogányi Gergely nemcsak önmagát mint művészt és a Bogányi-zongorát tette világszerte elismertté, hanem Magyarország hírnevét is öregbíti.

Kiemelte, hogy a 20 koncert 20 különböző programmal óriási vállalkozás, s Bogányi Gergely a nemzeti összetartozás évében a zongorajátékával köti össze a Kárpát-medencében több részre szakadt magyarságot.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Az elme betegségei sokkal pusztítóbbak, mint a test betegségei."
Cicero
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ