Koronavírus - Továbbra is várják magyar zenészek otthonmaradásra buzdító dalait a Petőfi műsorvezetői
Dátum: 2020. március 19., csütörtök, 19:15

A Fatal Error rockzenekar és Deniz dala mellett Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is szerzeménnyel jelentkezett Petőfi Rádió adásának, a Talpra magyar műsorvezetőinek felhívására, amelyben arra kérik a magyar zenészeket, hogy otthonmaradásra buzdító dalokat írjanak.

A Talpra magyar műsorvezetői, Harsányi Levente és Bikfalvi Tamás arra szólította fel a magyar zenészeket, hogy a zene segítségével bírják otthonmaradásra mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztályt.

A kezdeményezéshez Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is csatlakozott, aki Én vigyázok rád címmel írt dalt. A szerzemény annyira friss, hogy Pély Barna szülei is a rádióban hallhatták először.

Deniz hasonló témájú dalát is csütörtök reggel mutatta be a Petőfi Rádió, a dalválasztó show döntős rockzenekara, a Fatal Error szerzeménye pedig pénteken kerül adásba - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtökön az MTI-vel.

"Maximálisan egyetértek a #maradjotthon üzenettel. Nekem is idősek a szüleim, akiket nehezen tudok meggyőzni arról, hogy miért fontos otthon maradniuk ebben az időszakban. A kortársaim, a negyvenes korosztály hasonló problémával küzd a családjában: vagánykodnak a szülők vagy a nagyszülők, mondván, nem olyan nagy dolog, mi bajom lehet, csak a boltba ugrok ki, vigyázok a gyerekre, csak egy puszit adok neki és közben egymást fertőzik. Nehezen áll össze a fejükben, mert valószínűleg ilyen helyzettel korábban nem találkoztak, vaklármának tartják és az sem elég, hogy látják az olasz vagy a svájci helyzetet. Úgy éreztem, hogy felelős felnőttként, művészként az ügy mellé kellett állnom, szeretném, hogy még sokáig teljes legyen a családom" - idézi a közlemény Pély Barna Artisjus-díjas zeneszerző, A Dal 2020 zsűritagja szavait.

A Petőfi Rádió felhívása továbbra is él, a műsorvezetők várják a magyar zenészek dalait, amelyeket a rádió csütörtöktől minden órában játszik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ Van...visszavezető út a fantáziától a valósághoz, s ez - a művészet."
Freud
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ