Erkély-koncertsorozat veszi kezdetét a Hagyományok Házában
Dátum: 2020. március 26., csütörtök, 16:26

Erkély-koncertsorozat veszi kezdetét a Hagyományok Házában, a népzenei előadások csütörtöktől április 22-ig tartanak és az intézmény Facebook oldalán is követhetők - közölte a Hagyományok Háza csütörtökön az MTI-vel.

A Hagyományok Háza az európai mintát követve minden délben A zene lelki táplálék című zenei előadássorozattal jelentkezik a Corvin téri székháza teraszáról. Az élő népzenei közvetítések a nándorfehérvári csatára emlékező déli harangszó után csendülnek fel - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Hagyományok Háza ezzel a programmal segíteni szeretné a népzenészeket, azokat a muzsikusokat, akik a koncertek, nyilvános fellépések drasztikus elmaradásával súlyos megélhetési gondokkal küzdenek. A szervezők és a fellépők közvetíteni szeretnék az online bekapcsolódónak is az egyediség és a közösség, az összetartozás élményét.

"Minden erővel fent kellene tartanunk az egységet, ami most, a járvánnyal szemben való ellenállást lélekben erősíti. A zene, a tánc, a művészetek évezredek óta azt a célt szolgálják, hogy a nehéz idők megterhelő eseményeit feloldják az emberekben. Ha a lélek erős, a test is jobban bírja" - idézi a közlemény Lászlót, a Hagyományok Háza főigazgatóját.

Az intézmény további anyagokat oszt meg a jövőben az egész Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarokkal, közzéteszi a Magyar Állami Népi Együttes műsorait és saját módszertani anyagok készítését is tervezi. Az első, csütörtöki koncerten Kelemen László zeneszerző és folklorista, Pál István Szalonna, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője és Molnár Péter nagybőgős, játékát élvezhették az érdeklődők - zárul az összegzés.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ A szerelem buzgó megfeledkezés mindarról, ami rajta kívül van."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ