Online felvételt hirdet a Magyar Állami Operaház Gyermekkara
Dátum: 2020. április 21., kedd, 14:26

Online felvételt hirdet a Magyar Állami Operaház Gyermekkara, a jelentkezéseket április 30-ig várják.

A felvétel feltétele a legalább négyes rendű tanulmányi eredmény és magatartás, a nagy teherbírás, a tiszta énekhang és jó ritmuskészség, az életkornak megfelelő zeneelméleti tudás, budapesti vagy Budapest környéki lakás és megoldott bejárás - közölte a dalszínház kedden az MTI-vel.

A felvételi meghallgatás elektronikusan történik, a részletekről pontos információt a jelentkezést követő visszaigazoló levélben küldenek.

A meghallgatás anyaga első és második osztályosoknak négy-öt gyermekdal vagy népdal tiszta éneklése, hallásvizsgálat adott hangok, hangközök visszaéneklésével, rövid dallam visszaéneklése, rövid ritmus visszatapsolása, valamint egy rövid vers vagy mondóka elmondása.

Harmadik osztálytól négy-öt népdal vagy klasszikus dal tiszta éneklését, hangközök és dallamok visszaéneklését, ritmus visszatapsolását, valamint az elméleti anyag ismeretét kérik.

A jelentkezési lapokat a Magyar Állami Operaház honlapján találhatják meg az érdeklődők.

Akik 2020 szeptemberében első osztályosok lesznek, azok már a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának bázisiskolájában, a Deák Diák Általános Iskola első évfolyamán kezdhetik meg általános iskolai tanulmányaikat. A 2020/2021-es tanévtől felmenő rendszerben ez az iskola is bázisintézménye lesz az Opera Gyermekkarának. A kartermi próbák - 3. osztálytól - továbbra is a VI. kerületi Erkel Ferenc Általános Iskolában lesznek.

Az operai munkába 3. osztálytól kapcsolódnak be a gyerekek. Az első két év a felkészülés szakasza, amelyet a bázisiskolában kapnak meg. Az iskoláról további információ az intézmény honlapján és Facebook-oldalán található.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ