Rekordszámú jelentkezés érkezett a Zeneakadémia Marton Éva Nemzetközi Énekversenyére
Dátum: 2020. április 21., kedd, 14:30

Minden korábbinál több, 47 ország 255 fiatal művésze adott le érvényes jelentkezést a Zeneakadémia idei Marton Éva Nemzetközi Énekversenyére, amelyet a tervek szerint szeptember 6. és 13. között rendeznek.

A megmérettetésre minden kontinensről érkezett jelentkezés Ausztráliától Ázsián, Afrikán és Európán át Amerika összes régiójáig. A fiatal pályázók között olyan különleges hangfajok képviselői is megtalálhatók, mint a kontratenor és a kontraalt - közölte a Zeneakadémia kedden az MTI-vel.

A jelentkezésekhez tartozó videófelvételeket Marton Éva professzor emerita, Kiss B. Attila Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, valamint Kocsár Balázs Liszt-díjas karmester, érdemes művész hallgatja meg, majd dönt az élő elődöntőkbe továbbjutókról.

A verseny zsűrijének elnöke Marton Éva szoprán, tagja Miguel Lerín, Peter Mario Katona, Larissza Gergijeva, Anatolij Guszev, Peter Dvorsky, Dmitrij Vdovin, Meláth Andrea és Ókovács Szilveszter.

A verseny döntőjét szeptember 12-én, gálakoncertjét másnap rendezik a Zeneakadémia Nagytermében. Amennyiben későbbi időpontra kell halasztani a verseny szeptemberi élő fordulóit, akkor az elődöntőbe jutott jelentkezők korhatártól függetlenül folytathatják a versenyt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Mondj néha igazat, hogy higgyenek neked, amikor hazudsz."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ