Koncerttel tiszteleg a veszélyhelyzetben dolgozók előtt Mága Zoltán
Dátum: 2020. május 8., péntek, 11:00

Ünnepi hálaadó koncerttel tiszteleg a veszélyhelyzetben dolgozó orvosok és ápolók, valamint a "mindennapi hősök" előtt augusztus 21-én a fővrosi Szent István téren Mága Zoltán hegedűművész.

Már hosszú évek hagyománya, hogy augusztus 20-i állami ünnep alkalmából Mága Zoltán nagyszabású szabadtéri koncertet rendez a Szent István-bazilika előtti téren, ahol csaknem 10 ezer ember hallhatja a hegedűművész szimfonikus zenekara és más neves előadóművészek produkcióit - közölte az MTI-vel kedden Mága Zoltán irodája.

Mint a művész emlékeztetett, a Szent István téren minden eddigi koncertjének jótékonysági célja volt: hősi halott rendőröknek és katonáknak, árváknak, árvízkárosultaknak, gyógyulásra váró gyermeknek és hátrányos helyzetű iskolásoknak segítettek a rendezvények több tízmillió forint értékben.

Az idei ingyenes koncert célja, hogy "köszönetet mondjunk azoknak az orvosoknak, ápolóknak, akik minden egyes percben embertársaink életéért küzdenek a kórházakban és köszönetünket fejezzük ki a védekezésben dolgozó állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak és az önkéntesnek, valamint a karitatív szervezeteknek, hogy segítséget nyújtanak a rászorulóknak" - áll Mága Zoltán közleményében.

Mint a művész hozzátette, a hálaadó koncerttel tisztelegni szeretnének azok előtt is, akik az alapvető szolgáltatások ellátását végzik a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben és biztosítják a napi szükségletek elérését.

"Meggyőződésem, hogy kellő tisztelettel és megbecsüléssel kell adóznunk a hétköznapi hősöknek, akik vállalva a kockázatot is, lelkiismeretesen és tisztességgel látják el feladatukat" - idézi Mága Zoltánt a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk a sajátunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig."
Hermann Hesse
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ